Home>Support>Layout builder widget(nested builder widget) breaks sometimes

Layout builder widget(nested builder widget) breaks sometimes

Hello,

I was using site origin page builder plugin to build static pages in my site because of its flexibility..

But recently i gone through a problem regarding layout builder widget it is when i edit page – some times all Layout builder widgets are converted back to siteorigin editor widgets and all my work is goned

Any idea about this?

Thanks in Advance

This is our free support forum. Replies can take several days. If you need fast email support, please purchase a SiteOrigin Premium license.

  1. 2 months, 16 days ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    Hi, thanks for reaching out.

    Is the issue happening in the Classic or Block Editor?

  2. 2 months, 16 days ago saikrishna.matta

    We are having classic editor but i choose to work with Page builder only

    This is happens very rarely this is the third time i seen this happened with page builder in 6 months

  3. 2 months, 16 days ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    Thanks for the update. Is the entire page dropping out of the Page Builder tab into the Text tab and then when you click the Page Builder tab, the content is being shifted into an Editor widget?

  4. 2 months, 16 days ago saikrishna.matta

    Page builder view is not dropping when i update i’m still in page builder view but the LayoutBuilder widget is converted back to Text editor widget automatically when page is reloaded

  5. 2 months, 16 days ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    Is the Layout Builder the only widget on the page or are there other widgets present?

  6. 2 months, 16 days ago saikrishna.matta

    There are other widgets also Custom + Inbuild widges they are okay..

    The issue is only with Layout Builder

  7. 2 months, 16 days ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    Thanks. Testing will be challenging if the issue can’t be reliably recreated. Please, export the layout via LayoutsImport/ExportDownload Layout and send us a copy of the JSON file. WeTransfer/Dropbox etc. is an easy way to do that. No email address is required, just the link posted here.

  8. 2 months, 16 days ago saikrishna.matta

    Hello Misplon,
    I sent you json file over email

  9. 2 months, 16 days ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    Please, post the link here. Thanks.

  10. 2 months, 16 days ago saikrishna.matta

    Hello Misplon,

    As Per our discussion I’m sending exported layout here

    Please find attachment

  11. 2 months, 16 days ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    Thanks. If you’re replying via email, the forum, unfortunately, doesn’t support attachments due to spam issues in the past. Please, upload the JSON file to WeTransfer, Dropbox, or any cloud sharing location and send us the link.

  12. 2 months, 16 days ago saikrishna.matta

    Please find the Layout here
    https://we.tl/t-ZYxXrvCh5s

  13. 2 months, 16 days ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    Thanks for the layout. I’m not immediately seeing any issues. I’ll ask our developer Alex to take a look and advise further.

  14. 2 months, 16 days ago Alex S Hi, I Work Here

    Hi,

    I’ve run a few tests and I’m having trouble replicating this issue also. Is this issue only affecting your custom widgets, or is it affecting other widgets also? I ask as it’s possible it may be related to your custom widgets (although what could be causing this I’m unsure). If it’s only happening for your custom widgets, would it be possible for you to provide me with a copy of the code for one of the widgets you’re having a trouble with?

    Kind regards,
    Alex

Please log in to post on our forums. Signing up is free.

Get The Most Out of SiteOrigin with SiteOrigin Premium

Find Out More