Home>Support>SiteOrigin Editor not showing Editing Options

SiteOrigin Editor not showing Editing Options

Hi, I have recently updated my WordPress as well as site origin, and when I add a “site origin editor” widget in the post and click on edit it does not show me the options such as headline1 Headline2 and Text Size, add a link, and all that options tab which used to be right below the heading tab. Im not able to see any of that.

It becomes very lengthy as i’m not able to add bullet points and all those without that editing options tab. Please Help

SiteOrigin Widgets Bundle – Version 1.17.6
Page Builder by SiteOrigin – Version 2.11.2
WordPress 5.5.1

This is our free support forum. Replies can take several days. If you need fast email support, please purchase a SiteOrigin Premium license.

  1. 1 year, 4 months ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    Hi Vishal

    Thanks for reaching out.

    If possible, please, take a screenshot of what you’re seeing, upload it to imgur.com, or any cloud sharing site, and send us the link. We’ll take a look and advise from there.

  2. 1 year, 4 months ago Vishal Patil

    Hi Andrew,

    Thank you for your reply. here is the link of Screenshot – https://drive.google.com/file/d/1pLHUYoUOWB7hs-HosyxaUjzfTwOYvrVJ/view?usp=sharing

    This is much more like a reular editor.earlier i used to get a better one where i didnt had to code these thngs. for exmple now i have to use H1 tag for heading before it i could just select fromt the drop down heading menu,

    hope this helps

    Thanks

  3. 1 year, 4 months ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    Hi Vishal

    Thanks for the screenshot. If you go to Users and locate your username, is Disable the visual editor when writing enabled? If so, please, try to disable that setting and re-check the Editor widget.

  4. 1 year, 4 months ago Vishal Patil

    Hi, I have disabled the visual editor but now the basic editor is gone as well. please see these screenshot https://drive.google.com/drive/folders/1U0UjpFzpGllDarqUxzChRKLsW3lrBDAl?usp=sharing

  5. 1 year, 4 months ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    Thanks. Sorry for the confusion. The Visual Editor must not be disabled. I was asking if it had been disabled in the past.

    Please, try a plugin conflict test. Temporarily switch to Twenty Twenty theme and temporarily deactivate all non-SiteOrigin plugins. In that state, does the issue resolve?

  6. 1 year, 4 months ago Vishal Patil

    I’m not a developer, and I don’t know how to do that. can you help with this?

  7. 1 year, 4 months ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    Hi Vishal, you can temporarily switch to the Twenty Twenty theme from AppearanceThemes. All non-SiteOrigin plugins can be tempoarily deactivated from the Plugins menu item in WordPress.

  8. 1 year, 4 months ago Vishal Patil

    yes i have done the same but still, I’m not able to see the site origin editor menu – i have only two active plugins currently – https://drive.google.com/file/d/1__BxppCCEdMqI89Jnhuvs1Kyh91Ajkrn/view?usp=sharing

  9. 1 year, 4 months ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    Thanks. With Twenty Twenty activated and only SiteOrigin plugins activated, please, open an Editor widget and open the browser console. Here is how to open the console: https://wordpress.org/support/article/using-your-browser-to-diagnose-javascript-errors/#step-3-diagnosis. Please, take a screenshot of the console contents and send us the link. Thanks again.

  10. 1 year, 4 months ago Vishal Patil

    Here is the screenshot link https://drive.google.com/file/d/1LQV2iYThW-AG4m8Ca98fl6M60f51jq7D/view?usp=sharing

    https://drive.google.com/file/d/17EjV_6_4UKgOl_-P9dkh0Y7TTSbvsQoN/view?usp=sharing

  11. 1 year, 4 months ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    Thanks. At Settings > General, are your Site and WordPress URL both set to https?

  12. 1 year, 4 months ago Vishal Patil

    not, my sites blog part is hosted on WordPress and other stuff is on a different server, earlier it was https but recently something happened my whole blog part was down. and the developers fixed it but now it’s not Https its only HTTP

  13. 1 year, 4 months ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    Thanks. Ideally, those mixed content errors shouldn’t be present. Do you have someone that can attend to the console errors in your previous message?

  14. 1 year, 4 months ago Vishal Patil

    Yes, the developer team is there, I think i need to take help from them

  15. 1 year, 4 months ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    If we could start by eliminating the errors in red in the console, that would be great. I’m not certain that it will resolve the issue but those errors should ideally be resolved either way.

  16. 1 year, 4 months ago Vishal Patil

    yes thank you so much

  17. 1 year, 4 months ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    Hi Vishal, are you making any progress?

Replies on this thread are closed. Please create a new thread if you have a question, or purchase a SiteOrigin Premium license if you need one-on-one email support.

Get The Most Out of SiteOrigin with SiteOrigin Premium

Find Out More