Home>Support>How to get back to gutenberg!

How to get back to gutenberg!

I can’t get gutenberg working on my site! I tried selecting disable classic editor on new posts and nothing changes when I select new post (even when I select block editor)! Please help, I’d like to start using Gutenberg but it seems I’m stuck!

This is our free support forum. Replies can take several days. If you need fast email support, please purchase a SiteOrigin Premium license.

  1. 9 months, 26 days ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    Hi Nicole

    Do you perhaps have the Classic Editor plugin enabled?

  2. 9 months, 25 days ago nicolekauffman921

    No, the plugin I have is SiteOrigin Page Builder and I have unchecked the box that says “Use Classic Editor for New Posts” however nothing changes when I go into a new post and even when I select use block editor.

  3. 9 months, 25 days ago Andrew Misplon Hi, I Work Here

    Thanks for your feedback.

    The behavior you’re seeing would usually occur if the Classic Editor plugin is installed. I don’t think I’ve seen this happen otherwise. To confirm, if you go to your Plugins list, the Classic Editor plugin is not installed? If installed it should be relatively close to the top of the list: https://imgur.com/a/Mi4OEXh.

Replies on this thread are closed. Please create a new thread if you have a question, or purchase a SiteOrigin Premium license if you need one-on-one email support.

Get The Most Out of SiteOrigin with SiteOrigin Premium

Find Out More